Rijbewijs BE: aanhanger

Heb jij al je autorijbewijs B en wil je nu gaan voor de E achter de B? Dat kan bij Verkeersschool Aansturen. Om een aanhangwagen achter een auto te mogen vervoeren, is in de meeste gevallen rijbewijs BE nodig. (Als het ledig gewicht, inclusief laadvermogen van de aanhangwagen en trekkende auto totaal meer bedraagt dan 3500 kg.)

Rijbewijs BE kun je pas halen als je rijbewijs B al gehaald hebt. Het behalen van je aanhanger rijbewijs bestaat alleen uit een praktijkonderdeel, dus je hoeft geen apart theoriecertificaat te behalen.

Hoe ziet het examen eruit?

Rijden met een combinatie van 10 meter is natuurlijk anders dan rijden in een ‘gewone’ auto. Op het examen wordt daarom extra gelet op de rijvaardigheid van de kandidaat: verantwoord en veilig omgaan met het voertuig in het verkeer, staan daarbij centraal. Tijdens de lessen wordt daarom veel aandacht besteed aan onderdelen als: draaien, achteruitrijden, aan- en afkoppelen, wegrijden en verkeersinzicht. Zodat je optimaal voorbereid examen kunt doen.
Deze praktijkopdracht voor het rijden met een aanhanger kun je bij Verkeersschool Aansturen op twee manieren volgen:

  • Reguliere opleiding
    Als je kiest voor een reguliere opleiding, dan kies je voor een of twee lessen per week.
  • Versnelde opleiding (eendaagse cursus)
    Als je kiest voor een versnelde opleiding(dagopleiding/dagcursus) kun je dit rijbewijs binnen maximaal twee dagen behalen. ’s Morgens starten en ’s middags je aanhangerrijbewijs is mogelijk bij Verkeersschool Aansturen.

Voor welke aanhangers kun je E achter B nodig hebben?

  • Paardentrailer
  • Boottrailer
  • Caravan

Extra steun nodig?

Ben je al in het bezit van rijbewijs BE, maar zijn er nog bepaalde handelingen waar je tegenaan loopt of heb je een bepaalde angst bij het rijden met een aanhanger? Verkeersschool Aansturen biedt losse lessen aan om deze belemmeringen weg te nemen.
Tijdens deze (rij)lessen kun je zelf aangeven waar je twijfels liggen, waarna de instructeur gericht met je aan de slag gaat.

Snel en zeker aansturen op je aanhangerrijbewijs.