Rijbewijs B: automaat

Rijden in een schakel auto is niet voor iedereen weggelegd. Ben je geen ster in meerdere handelingen tegelijk doen, raak je sneller het overzicht kwijt, dan past een automaat auto misschien beter bij jou dan een schakelauto. Doordat je in een automaat auto niet hoeft te schakelen, kun je je beter focussen op de weg en op het overige verkeer.

Als je kiest voor het behalen van een automaat rijbewijs, dan mag je na het behalen van jouw rijbewijs alleen in een automatisch geschakelde auto rijden. Als je achteraf toch in een schakelauto wilt rijden dan moet je opnieuw een praktijkexamen afleggen in een schakelauto.

Doordat wij voor iedere unieke bestuurder een passende rijlesmethode verzorgen, bieden wij ook de mogelijkheid om te beginnen met lessen te volgen in een automaat auto om zo de eerste vaardigheden te leren, zonder afgeleid te worden door het schakelen. Dit kun je vervolgens gebruiken als een opstapje naar het rijden in een schakelauto. Bespaard geld en kan effectief zijn voor mensen die moeite hebben met meerdere handelingen tegelijk doen.
Auto’s met automaat zijn de toekomst. Kijk maar naar alle hybride en elektrische auto’s die toenemen in het straatbeeld. Steeds vaker kiezen mensen, jong en oud, voor het behalen van een automaat rijbewijs.

Snel en zeker aansturen op je rijbewijs. Vraag nu een gratis proefles aan!